Disclaimer

PERSONAL DATA PRIVACY NOTICE

 

AEON Fantasy (Malaysia) Sdn. Bhd. FANTASY (M) SDN BHD (932970-V) (“AEON Fantasy (Malaysia) Sdn. Bhd.”) respects and values the privacy of individuals with regards to personal data and strive to protect the same in accordance to the Personal Data Protection Act 2010 (“the Act”). As part of AEON Fantasy (Malaysia) Sdn. Bhd.’s efforts to protect your personal data, this Personal Data Privacy Notice is formulated in accordance with the Act. For the purpose of this Personal Data Privacy Notice, “Personal Data” shall have the meaning as ascribed in the Act. This Personal Data Privacy Notice applies to any person whose Personal Data is processed by AEON Fantasy (Malaysia) Sdn. Bhd. including but not limited to AEON Fantasy (Malaysia) Sdn. Bhd.’S customer, employees, suppliers and tenants.

 

This Personal Data Privacy Notice applies to any person whose Personal Data is processed by AEON Fantasy (Malaysia) Sdn. Bhd. including but not limited to AEON Fantasy (Malaysia) Sdn. Bhd.’s customers, employees, suppliers and tenants.

1.)This Personal Data Notice serves to inform you how your Personal Data is being processed by and/or on behalf of AEON Fantasy (Malaysia) Sdn. Bhd..
2.)The Personal Data processed by AEON Fantasy (Malaysia) Sdn. Bhd. may include your name, contact details, date of birth, email address and any other personal data required for the purposes set out in the paragraph below.
3.)Your Personal Data may be collected from various sources, including but not limited to information you have provided to AEON Fantasy (Malaysia) Sdn. Bhd., information from third parties and information in the public domain.

 

PURPOSE OF COLLECTION OF PERSONAL DATA

 

AEON Fantasy (Malaysia) Sdn. Bhd. may collect, retain and use your Personal Data for among others the following purposes (“the Purposes”):

 

  1. a) providing you with services under any AEON Fantasy (Malaysia) Sdn. Bhd.’s businesses;
  2. b) processing your application under any AEON Fantasy (Malaysia) Sdn. Bhd.’s programmes;
  3. c) providing you with ongoing information about events and programmes, AEON Fantasy (Malaysia) Sdn. Bhd.’s products, services, special offers, new products, updates and promotions;
  4. d) conducting research, develop and improve our events, programmes, products and services including but not limited to historical and statistical record keeping purposes;
  5. e) discharging AEON Fantasy (Malaysia) Sdn. Bhd.’s contractual obligations;
  6. f) creating directories, databases or information technology system for AEON Fantasy (Malaysia) Sdn. Bhd.’s internal and retail business operation;
  7. g) resolving concerns and complaints;
  8. h) recruitment purposes; and
  9. i) for any other purpose that is incidental or ancillary or in furtherance to AEON Fantasy (Malaysia) Sdn. Bhd.’s internal and daily retail business operation.

 

DISCLOSURE

 

AEON Fantasy (Malaysia) Sdn. Bhd. may disclose your Personal Data to among others, the following parties as stated below for the Purposes:-

 

  1. a) AEON Fantasy (Malaysia) Sdn. Bhd.’s parent company, subsidiaries, related and associated companies;
  2. b) AEON Fantasy (Malaysia) Sdn. Bhd.’s licensees, co-organisers of events, business alliances, agents and service providers (including those located overseas);
  3. c) any relevant authorities or bodies;
  4. d) auditors, professional advisories;
  5. e) to such person pursuant to the requirements of any law, if such action is necessary to (i) comply with the requirement of any law enforcement agency, court order or legal process; or (ii) protect and defend rights or property of AEON Fantasy (Malaysia) Sdn. Bhd.,
  6. f) the employees from AEON Fantasy (Malaysia) Sdn. Bhd.’s parent company, subsidiaries, related and associated companies; and
  7. g) any other person and/or organisations which AEON Fantasy (Malaysia) Sdn. Bhd. may think fit

 

Notwithstanding that any such persons may be outside Malaysia, your personal data is to be disclosed at the time of its collection or for any other purposes directly related to any of the above Purposes or where such disclosure is required or authorised by law or by the order of a court.

 

SAFETY OF PERSONAL DATA

Efforts will be made to ensure that any Personal Data held by AEON Fantasy (Malaysia) Sdn. Bhd. is kept up-to-date and is protected against any loss, misuse, modification, unauthorised or accidental access or disclosure, alteration or destruction.

 

AEON Fantasy (Malaysia) Sdn. Bhd. may regularly reviewed the security measures in safe keeping your Personal Data and only authorised staffs of AEON Fantasy (Malaysia) Sdn. Bhd. who have been duly trained are allowed to handle the Personal Data.

 

RETENTION OF PERSONAL DATA

Any Personal Data supplied by you will be retained by AEON Fantasy (Malaysia) Sdn. Bhd. for a period AEON Fantasy (Malaysia) Sdn. Bhd. deems fit and necessary for the fulfilment of the Purposes or is required to satisfy legal regulatory, accounting requirements or to protect AEON Fantasy (Malaysia) Sdn. Bhd.’s interests (“the Retention Period”).

 

Upon expiry of the Retention Period and/or after AEON Fantasy (Malaysia) Sdn. Bhd. cease to process your Personal Data, AEON Fantasy (Malaysia) Sdn. Bhd. will take all necessary action to permanently delete and destroy your Personal Data.

 

RIGHT OF ACCESS TO PERSONAL DATA

 

In accordance with the Act, you may request to access and/or modify and/or alter and/or update your Personal Data, subject to the followings:

 

  1. a) AEON Fantasy (Malaysia) Sdn. Bhd. may charge an administration fee for processing your request for access; and
  2. b) AEON Fantasy (Malaysia) Sdn. Bhd. may refuse to comply with your request for access or correction in accordance with the Act.

 

DISCLAIMERS

 

  1. a) By providing AEON Fantasy (Malaysia) Sdn. Bhd. your Personal Data, you hereby consent to the processing of your Personal Data in accordance with all of the foregoing (“the Consent”).
  2. b) AEON Fantasy (Malaysia) Sdn. Bhd. may cease to process your Personal Data within a reasonable period upon receiving your written notice pertaining to the withdrawal of the Consent.
  3. c) AEON Fantasy (Malaysia) Sdn. Bhd.’s website may contain links to other sites and pages. By activating a link, such as for example by clicking on the banner of an advertiser, you leave AEON Fantasy (Malaysia) Sdn. Bhd.’s website and AEON Fantasy (Malaysia) Sdn. Bhd. does not exercise control over any Personal Data or any other information you give to any other entity after you have left AEON Fantasy (Malaysia) Sdn. Bhd.’s website.
  4. d) Any questions, comments, suggestions or information other than Personal Data sent or posted to the site, or any part of the site by visitors will be deemed voluntarily provided to AEON Fantasy (Malaysia) Sdn. Bhd. on a non-confidential and non-proprietary basis. AEON Fantasy (Malaysia) Sdn. Bhd. reserves the right to use, reproduce, disclose, transmit, publish, broadcast and/or post elsewhere such information freely, including passing it to any associated company, in connection with the development, manufacture and marketing of products and services and to meet customer needs.
  5. e) AEON Fantasy (Malaysia) Sdn. Bhd. reserve the rights at any time to add, change, update or modify this Personal Data Privacy Notice, simply by informing such change, update or modification via mail, short message service, posting on the website and such other notifications as AEON Fantasy (Malaysia) Sdn. Bhd. may deemed fit. Any such change, update or modification will be effective immediately upon posting on the website.
  6. f) Please note that in the event your Personal Data is not sufficiently supplied, or is not satisfactory to AEON Fantasy (Malaysia) Sdn. Bhd., your application or request to AEON Fantasy (Malaysia) Sdn. Bhd. for any of the Purposes may not be accepted.

—————————————————————————————————————————————

NOTIS DATA PERIBADI DAN PRIVASI

 

AEON FANTASY (M) SDN BHD (932970-V) (“AEON”) menghormati dan menghargai privasi setiap individu dan berusaha untuk melindungi Data Peribadi anda menurut kepada Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (“Akta Tersebut”). Notis Data Peribadi Dan Privasi ini adalah disediakan selaras dengan Akta tersebut sebagai sebahagian daripada usaha AEON dalam melindungi Data Peribadi anda. “Data Peribadi” yang AEON Dalam melindui Data Peribadi anda. “Data Peribadi” yang digunapakaikan dalam Notis Data Peribadi Dan Privasi ini adalah mempunyai maksud dan erti yang sama dengan tafsiran terhadap perkataan ini dalam Akta tersebut.

Notis Data Peribadi Dan Privasi ini adalah terpakai kepada mana-mana individu yang Data Peribadi mereka diproses oleh AEON termasuk pelanggan-pelanggan, pekerja-pekerja, pembekal-pembekal dan penyewa-penyewa AEON.

 

  1. Notis Data Peribadi Dan Privasi ini menjelaskan bagaimana Data Peribadi anda diproses oleh AEON dan wakil atau ejen yang dibenarkan oleh AEON.
  2.  

  3. Data Peribadi yang diproses oleh AEON mungkin merangkumi nama, butir-butir dan cara menghubungi, tarikh lahir, alamat e-mel dan apa-apa Data Peribadi anda lain yang diperlukan untuk tujuan seperti mana yang dinayatakan di bawah.
  4.  

  5. Data Peribadi anda mungkin diperolehi oleh AEON daripada pelbagai sumber termasuk tetapi tidak terhad kepada maklumat yang telah diberikan oleh anda kepada AEON, maklumat daripada pihak ketiga dan/atau maklumat yang sedia ada dalam domain awam.

 

TUJUAN MENGUMPUL DATA PERIBADI

 

AEON mungkin mengumpul, menyimpan dan menggunapakai Data Peribadi anda untuk antara lainnya, bagi tujuan-tujuan berikut (“Tujuan Tersebut”):-

 

    1. menyediakan anda dengan perkhidmatan yang diwujudkan di bawah perniagaan AEON;

 

    1. memproses permohonan anda bagi mana-mana program AEON;

 

    1. membekalkan anda dengan maklumat terkini mengenai aktiviti-aktiviti, program, produk, perkhidmatan-perkhidmatan, tawaran khas dan sebarang kemaskini terhadap maklumat;

 

    1. menjalankan penyelidikan dan pembangunan dalam usaha menambah baik aktiviti, program, produk dan perkhidmatan AEON termasuk tetapi tidak terhad kepada tujuan untuk simpanan rekod dan statistik;

 

    1. memenuhi obligasi-obligasi kontrak AEON;

 

    1. mewujudkan direktori, pangkalan data atau sistem teknologi maklumat untuk kegunaan dalaman AEON dan operasi perniagaan AEON;

 

    1. menyelesaikan sebarang pertanyaan dan aduan;

 

    1. pengambilan pekerja baru; dan

 

  1. bagi tujuan lain yang berkenaan atau lanjutan daripada operasi perniagaan harian dan dalaman AEON.

 

PENDEDAHAN

 

AEON mungkin mendedahkan Data Peribadi anda kepada antara yang lain pihak-pihak berikut untuk Tujuan tersebut:-

 

    1. syarikat induk AEON, anak syarikat AEON dan syarikat-syarikat yang berkaitan dengan AEON;

 

    1. pemegang lesen daripada AEON, penganjur bersama, rakan kongsi perniagaan, ejen-ejen dan pembekal perkhidmatan AEON (termasuk yang berada di luar negara);

 

    1. mana-mana perbadanan atau pihak berkuasa;

 

    1. juruaudit dan penasihat-penasihat profesional;

 

    1. mana-mana pihak menurut kepada undang-undang semasa bahawa Data Peribadi tersebut dikehendaki untuk;-

 

    1. mematuhi syarat-syarat atau keperluan daripada mana-mana agensi penguatkuasaan undang-undang, perintah mahkamah atau proses undang-undang; atau

 

    1. melindungi dan mempertahankan hak-hak dan harta AEON.

 

    1. pekerja-pekerja daripada syarikat induk AEON, anak syarikat AEON dan syarikat-syarikat yang berkaitan dengan AEON; dan

 

  1. mana-mana pihak dan/atau perbadanan yang dianggap sesuai oleh AEON.

 

Pendedahan kepada pihak-pihak yang disebutkan di atas akan dilakukan pada masa Data Peribadi anda dikumpul atau bagi mana-mana sebab lain yang berhubungan secara langsung dengan Tujuan tersebut atau pada keadaan di mana pendedahan tersebut adalah dikehendaki atau dibenarkan oleh perintah Mahkamah ataupun undang-undang Malaysia meskipun pihak-pihak tersebut berada di luar negara pada ketika itu.

 

KESELAMATAN DATA PERIBADI

 

AEON akan berusaha untuk memastikan bahawa sebarang Data Peribadi dalam simpanan adalah terkini dan dilindungi daripada sebarang kehilangan, penyalahgunaan, pengubahsuaian, akses atau pendedahan secara sengaja dan tanpa kebenaran, pengubahan atau kemusnahan.

 

Langkah-langkah pengawalan berkenaan tentang penyimpanan Data Peribadi anda mungkin akan kerap dikemaskinikan oleh AEON dan hanya perkerja AEON yang telah dilatih adalah dibenarkan untuk mengendalikan Data Peribadi anda.

 

PENYIMPANAN DATA PERIBADI

 

Sebarang Data Peribadi yang anda kemukana kepada AEON akan disimpan untuk suatu tempoh masa yang dianggap sesuai oleh AEON untuk memenuhi Tujuan tersebut atau diperlukan untuk mematuhi undang-undang atau pertahanan kepentingan AEON (“Tempoh Simpanan’)

 

AEON akan mengambil segera langkah yang sewajarnya untuk memadamkan dan memusnahkan Data Peribadi anda selepas tamatnya Tempoh Simpanan ataupun selepas AEON memberhentikan pemprosesan Data Peribadi anda.

 

HAK AKSES KEPADA DATA PERIBADI

 

Selaras denga Akta tersebut, anda adalah boleh memohon untuk mengakses kepada dan/atau mengubahsuai dan/atau mengemaskini Data Peribadi anda tertakluk kepada yang berikut:-

 

    1. membayar kepada AEON yuran pentadbiran yang mungkin akan dikenankan oleh AEON untuk memproseskan permohonan anda; dan

 

  1. permohonan anda untuk mengakses ataupun pembetulan mungkin akan ditolak oleh AEON menurut kepada Akta tersebut.

 

PENAFIAN

 

    1. Setelah anda membekalkan Data Peribadi anda kepada AEON, anda telah membenarkan AEON untuk memproseskan Data Peribadi anda seperti yang dijelaskan sebelum ini (“Kebenaran tersebut”)

 

    1. AEON mungkin memperhentikan pemprosesan Data Peribadi anda dalam suatu masa tempoh yang munasabah selepas AEON menerima notis anda secara menulis untuk menarik balik Kebenaran tersebut.

 

    1. Laman web AEON mungkin mengandungi pautan ke laman web yang lain dan AEON tidak akan mempunyai sebarang kawalan ke atas Data Peribadi anda ataupun mana-mana maklumat yang telah diberikan kepada entiti yang lain selepas anda meninggalkan laman web AEON melalui pautan tersebut.

 

    1. Kebenaran pengunjung laman web AEON adalah dianggap telah diberikan secara sukarela terhadap mana-mana soalan, komen cadangan dan infomasi selain daripada Data Peribadi anda yang dihantar atau dipaparkan di laman web AEON ataupun di mana-mana bahagian laman web tersebut dan yang sama adalah dianggap sebagai tidak sulit serta tidak melibatkan sebarang hak kepunyaan. AEON berhak untuk menggunakan, menghasilkan semula, mendedahkan, menghantar, menerbitkan, menyiarkan dan/atau memaparkan maklumat tersebut ke mana-mana tempat secara bebas termasuk menyerahkan maklumat tersebut ke syarikat yang berkaitan untuk pembangunan, penghasilan dan pemasaran produk dan perkhidmatan serta untuk memenuhi keperluan pelanggan.

 

    1. Sebarang penukaran, kemaskini atau pengubahan yang sedemikian akan diberitahu melalui surat, perkhidmatan mesej ringkas, paparan di laman web dan cara pemberitahuan lain yang dianggap sesuai oleh AEON.

 

  1. Sila ambil perhatian bahawa jikalau Data Peribadi anda yang diberikan kepada AEON adalah tidak mencukupi ataupun tidak memuaskan, AEON mungkin tidak akan menerima permohonan atau permintaan anda untuk sebarang Tujuan tersebut.

 

(*Polisi ini adalah tertakluk kepada perubahan oleh AEON FANTSY (M) SDN BHD dari semasa ke semasa dan juga tertakluk kepada pindaan terhadap Akta tersebut, undang-undang yang berkaitan, peraturan-peraturan dan/atau perintah-perintah yang ditentukan oleh pihak berkuasa yang berkenaan)